Aangezien het niet mogelijk is om alle afspraken na schooltijd te doen, zijn er sommige afspraken tijdens de schooluren. Voor alle patiënten zijn dezelfde soort afspraken tijdens de schooluren.

Hiervoor wordt steeds een gewettigd afwezigheidsattest voorzien.

Indien dit niet stoort en geen pijn doet, kan dit wachten tot de volgende afspraak. In het geval dat de beugel niet meer gedragen kan worden of het echt stoort/pijn doet, neem dan telefonisch contact op met de praktijk. Onze baliemedewerker zal voor u een urgentieafspraak inplannen.

Een goede mondhygiëne is uiterst belangrijk tijdens een orthodontische behandeling. Bij plaatsing wordt aan de patiënt uitgelegd hoe de tanden en de beugel dienen gepoetst te worden.

Tijdens een orthodontische behandeling zijn de tanden iets meer mobiel, dit is dus volkomen normaal.

Neem dan zo snel mogelijk contact op met de praktijk. Knip dit draadje niet door of trek het niet los. Indien het loskomt, bewaar dit dan zorgvuldig en neem het mee naar je afspraak.

Bij het plaatsen van de beugel wordt aan de patiënt meegedeeld waar men op dient te letten. Over het algemeen kan men best te harde dingen mijden bv.: pizzakorsten, harde broodjes, rauwe wortel, noten, enz., omdat hierdoor blokjes makkelijker kunnen loskomen. Verder ook best geen te kleverige zaken eten zoals bv.: kauwgom, chocotoff, enz.

Zeker! We adviseren een 6 maandelijkse controle bij de tandarts tijdens een orthodontishe behandeling.

Gemiddeld duurt een behandeling tussen de 1.5 à 2.5 jaar. Dit is afhankelijk van de afwijkende tandstand, de nodige apparatuur, de motivatie van de patiënt, enz.

Steeds meer en meer volwassen vinden de weg naar orthodontie. Beugels kunnen op alle leeftijden gezet worden. Bij volwassen patiënten is er minder orthodontische manipulatie van de kaken mogelijk en zal er vaker de hulp van een kaakchirurg bijgeroepen worden.